Починаючи з 29 листопада по 3 грудня у закладі проходить «Тиждень інклювного навчання», приурочений міжнародному дню людей з інвалідністю.

Міжнародний день людей з інвалідністю– Міжнародний день ООН, встановлений резолюцією A/RES/47/3 Генеральної Асамблеї ООН 14 жовтня 1992 року, який відзначається щорічно 3 грудня.

Міжнародний день людей із інвалідністю не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя, акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей зпорушеннями  у політичному, соціальному, економічному і культурному житті.

Цей день існує, щоб упевнитися в тому, що екологічні та соціальні бар'єри визначені, і допомогти всім працювати разом, щоб їх подолати.

Інклюзивна форма навчання розглядається як процес визнання і реагування на різноманітність потреб всіх тих, хто навчається. Вона припускає їх активну участь в процесі отримання знань, в культурному і суспільному житті. Інклюзія приводить до зменшення сегрегації в системі освіти. Вона вимагає змін і модифікацій змісту, підходів, структури і стратегії освіти з урахуванням потреб усіх дітей, керуючись переконаністю, що системи загальної освіти зобов'язані навчати усіх дітей.

   Інклюзія особливо підкреслює надання можливостей для рівної участі дітей з інвалідністю (фізичною, соціальною і емоційною) в загальній системі здобування освіти, для індивідуального вибору і отримання спеціальних послуг і пристосувань для тих, кому це необхідно.

Усі події присвячені подоланню бар’єрів будуть висвітлюватися у блозі асистентів вчителів КЗ «ЗШ І-ІІІст. 33 ВМР» за посиланням :

Коментарі