У закладі розпочався Тиждень зарубіжної літератури

Світ  дивовижний вас вітає,
 Всіх тих, хто вдумливо читає,
Долати знань високі мури,-
Вас кличе світ
 літератури!

 

У міжнародному документі ЮНЕСКО «Декларація Землі (Хартія Землі)» є наступні важливі положення щодо впровадження ідей сталого розвитку: «Стверджувати віру у вроджене почуття гідності кожної людини і підтримувати віру в розумовий, творчий, етичний та духовний потенціал людства; поширювати практику впровадження досягнень у мистецтві і гуманітарних науках, поряд з точними науками, в процес сталого розвитку; визнавати важливість моральної та духовної освіти для досягнення сталого способу життя».

Освіта має поставити в центр процес знаходження кожним істини, тобто шлях пізнання.  Радість від шукання і пізнання істини називається інтелектуальним почуттям, яке необхідно плекати від самого дитинства.

Тиждень світової літератури в нашому ліцеї - це масштабне літературне свято, яке залучає учнів до процесу пошуку.

Мета тижня зарубіжної літератури - залучити учнів до читання творів зарубіжних письменників, формувати і поглиблювати їхній інтерес до уроків з предмета, закріпити знання програмового матеріалу, окреслити перспективи подальшої самостійної творчої праці школярів, формувати естетичні смаки.

Беручи участь у заходах, учні виявляють акторську майстерність, знімають відео за мотивами творів, разом з учителями мандрують сторінками, морями, світами прочитаних творів, розвивають навички образотворчого мистецтва (малюють ілюстрації до твору); поєднують літературу, мистецтво, музику, кінематограф;  розвивають логічне мислення (складають кросворди). Це неабияка можливість проявити творчість, креативність; поєднати світ своїх захоплень та уроки літератури.

Тиждень світової літератури - це своєрідний творчий звіт, демонстрація досягнень учнів. Це багатоаспектний інтегрований комплекс заходів з предмета, спрямований на закріплення, збагачення та поглиблення знань учнів із зарубіжної  літератури й розвиток їх творчості.

Основною метою нашого тижня зарубіжної літератури є:

- підвищення інтересу учнів до уроків зарубіжної літератури;

- виховування поваги до літературних та культурних традицій народів світу;

- навчатися самостійно працювати з додатковою літературою;

- формувати, висловлювати та відстоювати власну думку;

- формувати естетичні смаки.


Коментарі